Cervinia – La schi pe Matterhorn!

Cervinia, sau mai exact Breuil-Cervinia, este situată în zonă de vis pe panta sudică, italiană a Matterhorn. Staţiunea idilică este aşezată la 2050 m deasupra nivelului mării şi este înconjurată de nu mai puţin de 5 vârfuri peste 3000 m! Satul Breuil s-a dezvoltat abia în anii 70 în ceea ce este astăzi, datorită dorinţei de prestigiu a lui Mussolini: un sat de vacanţă confortabil şi primitor, cu pârtii largi şi ofertă generoasă de tip liber, unde fiecare va găsi activitatea potrivită. Instalaţile pe cablu permit un acces rapid în paradisul de schi, iar în staţiune vă aşteaptă pe după-amiază multe localuri cu specialităţi gastronomice şi posibilităţi de Après-Ski.

"Etoile" şi "Bianconiglio" – aceste două nume trebuie memorate bine de orice pasionat de Après-Ski, în cele două discoteci din Cervinia nu stă nimic în calea petrecerii după o zi plină de acţiune. Dar puteţi şi să terminaţi ziua relaxat şi liniştit, de exemplu la Passion American Bar, cu o băutură bună şi nişte antipasti. Specialităţi delicioase vă aşteaptă şi la diversele refugii din domeniul schiabil şi restaurante din staţiune - tort de mere cu Calvados sau vârfuri de sparanghel cu brânză fontina – cu atât mai gustoase savurate cu o vedere fantastică asupra Matterhorn! Nici în timpul zilei nu duceţi lipsă de activităţi, de la heliskiing, parapantă şi snowboke trecând prin căţărări pe gheaţă şi patinaj, până la drumeţii prin peisajul înzăpezit sau o plimbare romantică cu sania trasă de cai - nimic nu este imposibil!

Cu skipass-ul "Breuil-Cervinia Valtourneche" aveţi acces la 156 de km de pârtii şi 19 instalaţii pe cablu. Domeniul schiabil al Breuil-Cervinia este datorită situării la altitudine ridicată - 1.562 - 3.899 m - foarte sigur în ceea ce priveşte zăpada şi convinge în special cu situarea de vis în partea sudică a Matterhorn. Aici vă aşteaptă coborâri largi şi plăcute, una din cele mai cunoscute şi lungi fiind Ventina - are peste 20 km lungime şi duce de la Plateau Rosà până la Cervinia şi acoperă nu mai puţin de 2000 m de diferenţă de nivel. Începătorilor le stau la dispoziţie teritorii line în apropiere de staţiune la Plan Maison şi în general pârtii bine bătute în întregul domeniu schiabil. Mai multe spaţii dedicate copiilor şi baby-parks vă aşteaptă cu coboare fermecate şi parcursuri pentru primele alunecări, în timp ce freeriderii pot profita de numeroase coborâri controlate şi asigurate de zăpadă adâncă. Cei care caută o injecţie specială de adrenalină o găsesc la Heliskiing pe Monte Rosa, iar la snowpark vă stau la dispoziţie tables slides şi jumps în "Breuil-Cervinia Valtourneche Internazionali" aveţi acces şi la partea elveţiană, domeniilor schiabile Breuil-Cervinia şi Valtournenche li se adaugă astfel marea zonă a Zermatt. De la intrarea în Cervinia până la trecerea fronterei la cheile Theodul şi Rothorn vă stau sub plăci 360 km, mereu cu vedere directă la impresionantul Matterhorn. Nu uitaţi însă paşaportul!

Schiorilor fond regiunea le oferă un total de 10 km de pârtii de schi fond. Dintre acestea dintre care 3 km la Breuil-Cervinia, cu zăpadă asigurată la în jur de 2050 m altitudine. La Valtournenche sunt alte câteva pârtii de cca. 7 km lungime. La 1534 m altitudine se întind o pârtie uşoară şi două cu dificultate medie. Pentru folosirea reţelei de schi fond se percepe la destinaţie o taxă de cca. 6 €/zi.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Lo Stambecco, Cervinia, Italia